Профілактика туберкульозу


Історія цієї пам’ятної дати бере початок з 1993 року, коли рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я туберкульоз був визнаний глобальною надзвичайною ситуацією, а день відкриття німецьким лікарем і бактеріологом Генріхом Германом Робертом Кохом збудника туберкульозу (24 березня 1882 року) проголошений Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом.

В Україні епідемія туберкульозу оголошена з 1995 року.
У нашій країні туберкульоз поки не здає свої позиції: щогодини він убиває одного українця і у цей же час його виявляють ще у чотирьох.
Хворіють і дорослі і діти. Більше того, ми посідаємо друге місце у Європі щодо особливо небезпечної, тяжковиліковної мультирезистентної форми цієї хвороби. Перемогти туберкульоз остаточно не вдалося поки що жодній, навіть самій розвиненій країні. Багато хто впевнений, що туберкульоз – хвороба виключно асоціальна, до якої схильні бомжі, люди, які повернулися з-за колючого дроту, і представники інших неблагополучних верств суспільства. Вельми поширена помилка, яка іноді буває фатальною. Статистика невблаганна – за останні 10-15 років захворюваність на туберкульоз зросла в 2-3 рази! І все частіше ця недуга вражає цілком благополучних чоловіків і жінок і, що найстрашніше, посилює атаку на наших дітей. Причому смертельні наслідки при цій інфекції зустрічаються набагато частіше, ніж при інших інфекційних захворюваннях.

Саме тому в рамках місячнику боротьби з туберкульозом у.6 класі проведено виховну годину на тему «Попередження захворюваності на туберкульоз та важливість його своєчасного діагностування та лікування».






Коментарі