Червоний хрест

Товариство Червоного Хреста України – незалежна і нейтральна організація, яка надає допомогу всім, хто опинився у скруті. Нелегка це пора в житті людини – старість. Усе частіше нагадують про себе хвороби і доводиться відчувати самотність та пов'язані з нею душевні страждання. Повністю позбавити літніх людей від усіх проблем не може жодне суспільство в світі, але полегшити їм життя, підтримати морально, а коли треба і матеріально – одна з головних турбот Товариства Червоного Хреста та його численного загону – патронажних сестер і волонтерів. Щодня, як феї доброти, входять патронажні сестри у будинки і квартири людей похилого віку. Вони роблять їм перев'язки та ін'єкції, виконують інші маніпуляції за призначенням лікарів. Не так-то просто доглядати за прикутими до ліжка, а таких серед наших пацієнтів чимало. Скільки іноді потрібно сил, аби тільки повернути хворого, поміняти йому постільну білизну.

Друга світова війна, розв'язана гітлерівською Німеччиною, розкидала в різні краї багато родин. Червоний Хрест здійснює роботу з надання допомоги з розшуку рідних і близьких, з якими втрачений зв'язок у результаті Великої Вітчизняної. На оплату листування, запитів за кордон витрачається велика частина коштів від поширення марок Червоного Хреста. Служба розшуку Товариства розплутує складні переплетіння людських доль: повертає сестру братові, доньку – матері, сина – батьку.
Не можна не згадати і про ще один напрямок роботи Червоного Хреста. У якому б куточку Землі не сталася біда, вона торкається нас усіх, адже всі ми – люди. Якщо неврожай, повінь, землетрус або епідемія страшної хвороби, Товариство Червоного Хреста одразу ж поспішає на допомогу.
У цей складний для України час, коли на Сході йде справжня війна, Червоний Хрест не залишається осторонь. Члени організації постійно надають допомогу жителям Луганщини та Донеччини. Звісно, іноді важко доправити допомогу до особливо небезпечних районів, але волонтери Червоного Хреста, ризикуючи життям і здоров’ям, роблять це.
Бойові дії на Сході змусили чимало сімей шукати прихистку в інших регіонах України. Прилуки теж стали домівкою для багатьох вимушених переселенців. Міська організація Товариства Червоного Хреста допомагає переміщеним особам, забезпечує їх найнеобхіднішим (продуктами, одягом, засобами гігієни), піклується про їх подальше життя у місті.
За кошти, зібрані від розповсюдження марок, Червоний Хрест купує обладнання та перев’язувальний матеріал для госпіталів.
Ось яка ціна марки Червоного Хреста. Кожен із нас, зробивши невеликий внесок у розмірі 5 або 10 гривень, може врятувати чиєсь життя, допомогти комусь у скруті. Тож поспішайте робити добро, адже життя – як бумеранг: усе зроблене нами повертається до нас сторицею.
Більш детальну інформацію про діяльність Товариства Червоного Хреста можна знайти на офіційному сайті Національного Комітету: www. redcross.org.ua .

Коментарі